Hoppa till innehållet

Om bered

Varför beredskap?

Enligt regeringen så behöver varje person klara sig i minst 1 vecka vid en eventuell kris utan myndigheternas hjälp. Tyvärr så är det allt för få som har hemberedskap idag, framför allt i större städer runt om i Sverige.

Beredskapslådan fungerar som en försäkring. Precis som du har en hemförsäkring, reseförsäkring eller en brandsläckare så har du en förberedelse för ett ”tänk om”? En liten investering som kan göra stor skillnad om samhället vänds upp och ner.

Beredskapslådan är en produkt som blivit skräddarsydd efter en noga utvärdering av vad som är viktigast att ha tillgång till under en kris. Vi anser att du ska ej behöva lägga ner onödigt mycket tid att leta efter de bästa alternativen eller produkterna för en grundläggande beredskap, därför har vi gjort det åt dig.

Har du några frågor? Då kan du nå oss på info@bered.nu. Vi svarar normalt inom 24 timmar.
Tack!

Varför startades bered?

Sedan jag fick hem "Om krisen eller kriget kommer" från MSB så blev jag snabbt intresserad av krisberedskap, hur det fungerar i samhället och vad det ställs för krav på den enskilda individen. Jag hade inga tankar överhuvudtaget på ämnet innan dess och blev väldigt intresserad av vad som faktiskt händer om samhället skulle vändas upp och ner. Det skapade även flera frågeställningar: Varför är hemberedskap så ovanligt? Varför känns det så tabu att prata om? Varför var det en självklarhet för 30 år sedan och inte nu, när vi är mer sårbara än någonsin?

Min uppfattning är att det finns två typer av personer inom krisberedskap, en så kallad "prepper" som är redo för allt, vare sig det handlar om en apokalyps eller strömavbrott. Sen finns det personen som inte har någon aning om krisberedskap och har ingen som helst förberedelse om det skulle ske någon kris i samhället.

Mitt mål är helt enkelt att minska gapet mellan "preppers" och personer som inte har någon tidigare kunskap kring krisberedskap. Beredskapslådan skapades efter många itereringar efter intervjuer mer personer som bor i storstäder och även ute på landet. Resultatet blev en stilren och funktionell väska med allt du och din familj kan behöva för en eventuell kris.

Mitt hopp är att vi börjar prata mer kring krisberedskap i samhället och att fler blir medvetna om de olika sårbarheterna som finns. Att vi inte går runt och oroar oss, utan istället tar ett gemensamt ansvar för att skapa en försäkring mot en eventuell kris som innebär att vi alla måste hjälpa varandra. Beredskapslådan är just det, en försäkring som förhoppningsvis blir lika självklar som en brandsläckare i svenska hem.

Tack för att du läste!

- Filip Waak
Grundare & VD, Bered Sverige AB

Läs mer om bered

Unquo.com

E-handel.se

IT-retail.se

Filip Waak Bered Beredskapslådan Krislåda

Snabb leverans

Du får din produkt inom 1-3 dagar.

Fri frakt

Du får ett sms när du kan hämta ditt paket vid närmsta ombud.

Säker betalning

Säker betalning via Klarna, Swish, Paypal, Apple Pay med flera.

x