Plötsligt händer det, fast tvärtom.

2500+ nöjda kunder

Komplett beredskap och information, så du slipper oroa dig i onödan.

Beredskapslådan

Vanliga frågor

Vad ingår i Beredskapslådan?

Innehållsförteckning:

 • Gasbrännare för inomhusbruk
 • Gasbehållare
 • Nödradio med powerbank
 • 10 L vattenbehållare, 3 stycken
 • Vattenreningstabletter, för 70 L
 • Första hjälpen kit med 2 stycken nödfiltar
 • Informationsblad
 • Slitstark väska (48 x 32 x 17 cm)

Läs mer

Varför behöver jag en krislåda?

Vårt moderna samhälle är intrikat sammankopplat, och även om det erbjuder oss bekvämligheter, finns det också sårbarheter. Från vårt importberoende, särskilt gällande mat och energi, till vårt "just in time"-leveranssystem som håller butikshyllorna fyllda, är vi känsliga för avbrott. Lägg till detta riskerna med energiförsörjningsstörningar, särskilt under kalla vintermånader, och bilden av potentiella utmaningar blir tydlig. Enligt Sveriges regering bör varje individ kunna klara sig själv i minst en vecka under en omfattande kris utan myndigheternas hjälp. Ett krisberedskapskit hjälper dig att vara förberedd och självförsörjande under dessa avgörande dagar, oavsett vilken form krisen tar.

 • Snabb Respons: I händelse av en katastrof är räddningstjänster med högsta sannolikhet överbelastade. Ett krisberedskapskit hjälper dig att vara självförsörjande tills hjälpen anländer enligt regeringens riktlinjer.
 • Tillgång till Basnödvändigheter: Kitet innehåller grundläggande förnödenheter som kan vara ovärderliga i en nödsituation och oftast kan ta lång tid att plocka ihop själv utan djupgående kunskap.
 • Hälsa och Säkerhet: Tillgång till vatten, matlagning, första hjälpen och andra viktiga produkter hjälper till att hålla dig och din familj friska, uppdaterade och säkra.
 • Sinnesro: Att veta att du har förberett dig för att möta en krissituation ger sinnesro i en annars stressig situation. Det är dumt att oroa dig i onödan.
 • Ekonomisk Besparing: I längden kan ett krisberedskapskit spara pengar genom att förse dig med nödvändiga förnödenheter istället för att köpa dem i sista minuten vid högre priser.


Vill du få en mer djupgående information om krisberedskap så kan du gå till vår kunskapsbank.

Varför behöver jag kunna klara mig i minst en vecka vid kris?

Under början av 2000-talet togs beslutet att montera ner Sveriges nationella krisberedskapslager, vilket lämnade oss utan stora reserver av livsnödvändiga varor. Vårt moderna samhälle, med sitt starka importberoende och matvarubutikers "just in time"-system, innebär att vi snabbt kan stå utan tillgång till grundläggande behov vid en störning.

Kombinerat med potentiella störningar i vårt energisystem, särskilt under vintermånaderna, blir bilden klar: Vi är sårbara. Med denna
bakgrund kombinerat med resursbrist under kris så behöver varje individ vara självförsörjande i minst en vecka, för att säkerställa
överlevnad och välbefinnande under en kris enligt regeringens riktlinjer.

Vill du få en mer djupgående information så kan du gå till vår kunskapsbank.

Hur skiljer sig ert krisberedskapskit från andra på marknaden?

Vårt krisberedskapskit sticker ut från mängden, och här är några av de anledningar till varför:

 • Rigorösa produkttester: Vi nöjer oss inte med standardkvalitet. Varje produkt i vårt kit har genomgått rigorösa tester och utvärderingar för att säkerställa att de uppfyller våra höga standarder. Det betyder att du kan vara trygg i vetskapen om att du får en produkt av högsta kvalitet som kan lita på när du behöver den som mest.
 • Kontinuerligt uppdaterad information: Ett krisberedskapskit är bara så bra som den information som följer med det. När du köper vårt kit får du inte bara fysiska produkter, utan också tillgång till kontinuerligt uppdaterad information och guider. Detta hjälper dig att förstå hur du bäst använder ditt kit och håller dig informerad om de bästa praxiserna inom krisberedskap.
 • Långsiktigt värde: Medan många företag ser försäljningen som slutet på kundrelationen, ser vi det som början. Vårt mål är att hela tiden ge dig mer värde, även efter ditt köp. Vi strävar efter att bygga långvariga relationer med våra kunder genom att erbjuda stöd, information och uppdateringar långt efter att du har öppnat ditt kit för första gången.

Att välja vårt krisberedskapskit är inte bara att välja produkter; det är att välja en partner som är dedikerad till din säkerhet och välbefinnande långt efter inköpsdatumet.

Vilka rekommendationer följer ni när ni skapar era produkter?

 • MSBs riktlinjer: Vi tar inte lätt på krisberedskap. Därför har vi noga följt riktlinjerna som sätts av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) när vi sätter ihop våra kit. Dessa riktlinjer säkerställer att våra kit möter de basbehov som varje individ kan tänkas behöva i en kris.
 • Bekvämlighet i hemmet: Förutom grundläggande överlevnad prioriterar vi även din komfort. Vårt kit är designat för att du ska kunna leva så bekvämt som möjligt i skyddet av ditt hem, även under svåra omständigheter.
 • Expertdriven utformning: Våra krisberedskapskit är inte bara produktsamlingar; de är resultatet av omfattande forskning och råd från experter inom området. Vi har utfört långa utvärderingar av olika produkter och analyserat utbudet på marknaden för att säkerställa att vi erbjuder det absolut bästa.
 • Kvalitetskontroll: Vi nöjer oss inte med att bara följa rekommendationer. Varje produkt i vårt kit har genomgått en noggrann utvärderingsprocess för att garantera dess kvalitet, pålitlighet och effektivitet.

Hur många personer är kitet anpassat för? Finns det större kit för familjer?

Vårt krisberedskapskit är noggrant utformat för att tillgodose behoven hos en familj. Här är några detaljer för att ge klarhet:

 • Vattenförsörjning: Vi är fullt medvetna om vattens avgörande betydelse under en krissituation. Därför fokuserar vi särskilt på att erbjuda tillräcklig vattenförsörjning. Medan kitet redan innehåller vattenbehållare, erbjuder vi möjligheten att köpa till fler vattenbehållare. Detta ger familjer flexibiliteten att säkerställa att deras vattenbehov är uppfyllda baserat på familjens storlek.
 • Anpassat för Familjer: De inkluderade produkterna i vårt kit är skräddarsydda för att tillgodose behoven hos en familj på minst 4 personer. Från första hjälpen till matlagning, har vi sett till att varje produkt är tillräcklig för att stödja alla familjemedlemmar.
 • Större Kit: Även om vårt standardkit är anpassat för en familj på fyra, förstår vi att varje familj är unik. Om du känner att ditt hushåll har speciella behov eller om du vill ha ytterligare försörjning, tveka inte att kontakta oss så att vi kan erbjuda lösningar skräddarsydda för dina specifika behov.

Vår prioritet är att säkerställa att varje familjemedlem är skyddad och har tillgång till nödvändiga resurser i händelse av en kris. Vi är här för att stödja och assistera dig i varje steg av ditt krisberedskapsbehov.

Hur snabbt skickas min beställning?

Vi strävar efter att ge dig snabbast möjliga service. Om du lägger din beställning innan klockan 11 på förmiddagen, skickar vi oftast ut ditt krisberedskapskit samma dag från vårt lager i Stockholm. Efter att din beställning har skickats kan du förvänta dig att paketet levereras till din angivna adress inom 1-3 dagar. Vi rekommenderar dock att alltid ha lite extra tålamod, särskilt under högsäsong eller andra perioder när
posttjänster kan vara särskilt belastade.

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Vi vill göra betalningsprocessen så smidig och bekväm som möjligt för våra kunder. Därför accepterar vi ett brett utbud av betalningsmetoder, inklusive:

 • Klarna: Ger dig flexibilitet att välja om du vill betala nu, senare eller dela upp betalningen över tid.
 • Apple Pay: Ett snabbt och säkert sätt att betala direkt med din Apple-enhet.
 • PayPal: Världsledande inom digitala betalningar. Om du redan har ett PayPal-konto kan du enkelt och säkert genomföra din betalning.
 • Med flera: Vi jobbar kontinuerligt med att inkludera fler betalningsalternativ för att passa alla våra kunders behov.
 • Faktura vid större ordrar: Vill du lägga en stor order så kan ni kontakta oss på info@bered.nu så skickar vi ett skräddarsytt erbjudande med mängdrabatt.

Om du har några ytterligare frågor kring betalning eller behöver hjälp med din beställning, tveka inte att kontakta oss på info@bered.nu.

Kan jag returnera kitet om jag inte är nöjd?

Vi vill att du ska vara fullständigt nöjd med ditt köp från oss. Men om du av någon anledning skulle önska returnera din produkt, har vi några riktlinjer som bör beaktas för att garantera våra produkters hygien och kvalitet:

 • Oanvända produkter: För att en retur ska godkännas måste samtliga delar i kitet vara oanvända. Detta innebär att inga vattenbehållare får ha fyllts, och inga av produkterna i kitet får ha använts. Detta på grund av vikten av hygien och för att säkerställa produktkvaliteten för alla våra kunder.
 • Direktbeställningar från vår hemsida: Om du har lagt din beställning direkt via www.bered.nu erbjuder vi gratis retur, under förutsättning att produkterna uppfyller ovanstående krav. Se till att följa de instruktioner som anges i vår returpolicy för en smidig process.
 • Gratis frakt: För alla beställningar över 500 kr erbjuder vi gratis frakt. Notera dock att detta gäller för ursprungliga leveranser och inte returer, om inget annat anges.
 • Icke uthämtade paket: Om du inte hämtar ut ditt paket från utlämningsstället inom den angivna tiden kommer vi att debitera en avgift, eftersom vi får straffavgifter för sådana paket.
 • Beställningar via tredjepart: Om du har lagt din beställning genom en tredjepartsleverantör eller plattform kan det tillkomma en liten avgift för retur, under förutsättning att produkterna uppfyller våra krav för retur.

För mer detaljerad information om hur du går tillväga för att returnera ditt kit, och för att bekanta dig med alla våra riktlinjer, vänligen konsultera vår returpolicy på vår hemsida. Vi är alltid här för att hjälpa och försäkra oss om att du är nöjd med ditt köp.

Vanliga frågor

Vad innehåller Första hjälpen-kitet för hundar?

Första hjälpen-kitet innehåller alla grundläggande förnödenheter som
behövs för att ge omedelbar vård till din hund i händelse av en skada
eller nödsituation.

Innehållsförteckning:

 • 1 st digital termometer med flexibel topp
 • 2 st saltlösning (15 ml vardera)
 • 1 st nödfilt (130 x 210 cm)
 • 1 st ihopfällbar skål med separat karbinhake
 • 1 st kylpåse
 • 1 st förbandssax
 • 1 st blodstillande medel (Stryptic stick)
 • 1 st sprutmatning med stor spets
 • 2 st twistande fästingplockare (54 x 24 mm & 47 x 8 mm)
 • 2 st kompress gasväv (7.5 x 7.5cm)
 • 1 st Bandage för hund och katt (5 x 450 cm)
 • 1 st elastiskt bandage (5 x 450 cm)
 • 1 st elastiskt bandage (7.5 x 450 cm)
 • 1 st elastiskt bandage (10 x 450 cm)
 • 10 st bomullsbollar
 • 10 st bomullspinnar
 • 1 st medicinsk tape (1.25 x 450 cm)
 • 1 st kompress (10 x 20 cm)
 • 2 st blodlansetter
 • 1 par engångshandskar
 • 4 st antiseptiska våtservetter
 • 4 st våtservetter mot insektsbett
 • 6 st alkohol våtservetter
 • 1 st tourniquet  (45 x 2.5 x 0.06 cm)
 • 2 st mindre plastpåsar
 • 1 st första hjälpen manual

Är produkterna i kitet säkra för alla hundar?

Ja, alla produkter i kitet är utformade för att vara säkra för hundar. Dock bör du alltid konsultera med din veterinär om din hunds specifika behov och eventuella allergier.

Innehåller kitet instruktioner?

Ja, kitet kommer med en detaljerad instruktionsbok som visar hur man
korrekt använder varje produkt och ger första hjälpen till din hund.

Kan jag använda detta kit för andra husdjur?

Ja, även om kitet är speciellt utformat med hundar i åtanke, innehåller det många produkter som går utmärkt att använda för andra husdjur. Dock är det alltid bra att vara medveten om varje djurs specifika behov och, vid osäkerhet, rådfråga en veterinär.

Hur förvarar jag mitt Första hjälpen-kit för hundar bäst?

Kitet bör förvaras på en sval, torr plats utom räckhåll för barn och
djur. Se till att det är lättåtkomligt så att du snabbt kan komma åt det i en nödsituation.

Vad ska jag göra om min hund får en allvarlig skada?

Medan Första hjälpen-kitet är utformat för att hantera mindre skador och nödsituationer, bör du omedelbart kontakta en veterinär om din hund får en allvarlig skada eller visar tecken på sjukdom.

Kunskapsbank

Krisberedskap bygger i grunden på vår förmåga att ta hand om oss själva och de i vår närhet när vi behöver det som mest. Det handlar om att förstå de grundläggande komponenterna som gör oss mänskliga, allt från våra basbehov, psykologiska behov och behov av att känna ett högre syfte.

Vårt mål är att göra beredskap lika självklart som en försäkring eller brandsläckare genom att göra ett komplext ämne enkelt. Utan att låta för klyschig så vill vi göra dig redo för livet.

På vår kunskapsbank så hittar du olika guider, nedladdningsbara checklistor och viktig information kring hur samhället och vår värld fungerar.

Kunskapsbank
 • Finansiell plan

  Ekonomi under en kris Under en kris kan det vara svårt att hantera din ekonomi. Oväntade utgifter och inkomstbortfall kan snabbt tömma dina besparingar och göra att du hamnar i...

  Finansiell plan

  Ekonomi under en kris Under en kris kan det vara svårt att hantera din ekonomi. Oväntade utgifter och inkomstbortfall kan snabbt tömma dina besparingar och göra att du hamnar i...

 • Första hjälpen guide

  I denna guide så går vi igenom grundläggande första hjälpen som är bra att ha koll på, framför allt vid en nödsituation. HLR (hjärt- och lungräddning) HLR är en livräddande...

  Första hjälpen guide

  I denna guide så går vi igenom grundläggande första hjälpen som är bra att ha koll på, framför allt vid en nödsituation. HLR (hjärt- och lungräddning) HLR är en livräddande...

 • Evakueringsplan

  Förberedelser för evakuering Naturkatastrofer som översvämningar och skogsbränder kan kräva att du evakuerar ditt hem. Att vara förberedd för en sådan händelse är avgörande för din och din familjs säkerhet....

  Evakueringsplan

  Förberedelser för evakuering Naturkatastrofer som översvämningar och skogsbränder kan kräva att du evakuerar ditt hem. Att vara förberedd för en sådan händelse är avgörande för din och din familjs säkerhet....

1 von 3