Komplett krisberedskap


För att kunna klara en eventuell kris så som ett långvarigt elavbrott så krävs det att du har förståelse, förberedelse och rätt utrustning.

På den här sidan så hittar du:

  • Genomgång av produkter i Beredskapslådan
  • Inköp för komplett Beredskap för över en vecka
  • Övrig information

 

Genomgång av produkter

Gasbrännare

Byte av gas:

 

 

Vilka gasbehållare fungerar?

 

Nödradio

 

Första hjälpen kit

 

Vattenbehållare och vattenrening

 

Inköp för komplett beredskap

Har du köpt Beredskapslådan så har du en grundläggande krisberedskap, och klarar dig åtminstone en vecka utan tillgång till mat, vatten eller elektricitet i ditt hem.

Men att vattenfasta i en vecka kan kanske vara lite väl extremt för många. Har du några extra saker hemma så kan en krissituation bli lätt att klara av.

Gaspatroner

En gaspatron ger ungefär X h låga. Med gasbrännaren som ingår i Beredskapslådan så kan du använda din gasbrännare inomhus, och genom den effektiva konstruktionen så kokar du upp vatten på två minuter. Tänk på att använda gasbrännaren i ett väl ventilerat rum, även fast den är certifierad för inomhusbruk.
Vilken gaspatron som helst fungerar, så länge den har bajonettkoppling.

Köp gaspatroner online

Köp gaspatroner i butik

 

Mat med lång hållbarhet

Här finns en artikel kring var du kan hitta mat med lång hållbarhet.

Hur mycket mat behövs?

 

Batterier

Det kan vara smart att ha extra batterier hemma, dels för nödradion, men även för andra produkter i hushållet. För nödradion så behöver du AAA-batterier. Du kan även ladda denna på andra sätt, genom vev, solceller eller via USB laddning.

 

Ljus och tändstickor

Att ha så många ljuskällor som möjligt kan vara en bra idé, inte bara för mysfaktorn utan även om det skulle bli elavbrott. Glöm inte heller tändstickor eller tändare.